2012. augusztus 17., péntek

Nyaralás: Kaposvár


Kaposvár Nyaralás 

Rövid leszek és tömör. Elfogultság nélkül tudom azt mondani, hogy ez a nyaralás tökéletes volt. Mikor eszünkbe jutott két hónapja, hogy nyaralni szeretnénk menni, már az is tök spontán jött. Valahogy így:

- El kellene mennünk nyaralni, nem?
- Jó ötlet, menjünk!

Aztán felsoroltattuk a különböző szempontokat, amik szerint a helyszínt választottunk.

- Ne legyen olyan túl messze.
- Legyen fürdőzési lehetőség.
- Legyen Alexandra könyvesbolt.
- Igényes, de ne túl drága szállás.

Az internetet fürkészve rátaláltunk a kaposvári Virág Fürdőre. Azt hiszem, a legtökéletesebb választás volt!
Csúszda repertoár:
- Anakonda (Csak fél nap szemezés után, de kipróbáltam, utána kedvenc lett.)
- Kamikaze (Mocskosul tetszett, volt sebesség rendesen.)
- Valami ismeretlen nevű hullámos piros csúszda, ami inkább gyerek méretűnek tűnt (hab testemet féltve inkább kihagytam)

Az egész fürdő egy nagy komplexum, kinti  és benti élmény fürdőből áll. Nagyon tetszett nekünk. Reggel 10-től este 8-ig ha fél órára leültünk, akkor sokat mondok.
A fürdőben eltöltött egész nap felejthetetlen élmény marad!
A szállásunk a Borostyán Panzióban volt. Régi stílusú bútorok, iszonyatosan magas belmagasság és aranyos személyzet jellemzi röviden. A recepciósok voltak a leg szimpatikusabbak.

Tökéletes helyen van a hotel, mondhatni a belvárosban. Minden közel volt, de azért csak sikerült lejárnunk a lábunkat a fürdős nap után hulla fáradtan.  Van ott Pláza mozi lehetőséggel (Első esti programunk is ez volt.), Corso üzletház a liftezni és mozgó lépcsőzni vágyóknak, 576 üzlet a kockáknak, Alexandra és Libri könyvesbolt a könyvmolyoknak.
Fényképezkedtünk Adyval és Rippl-Rónai-val, mert ők a sétáló utcában találkoztak, csak úgy belemerülhettek a beszélgetésbe (meg a kutyájuk is), hogy fémmé dermedtek. Továbbá a sétáló utcát színesítette egy bácsi a szamarával és egy tótágasos bohóc golyóval, akik szintén Adyék sorsára jutottak. Nagyon szépek az utcák és nyugodtan kijelenthetem, hogy a kocsmasorok kivételével a levegő is nagyon jó városhoz képest. Miért emelem ezt így ki?

MERT NINCS DOHÁNYZÁS SEHOL AZ UTCÁN, CSAK A KIJELÖLT HELYEKEN!!!

Kérem szépen.... Volt hogy 2-3 km-t is sétáltunk mire egy nyomorult Kijelölt Helyet találtunk a városban. ha nem dohányoznék, Kaposvárra is költöznék!

És van még valami, amit nem szabad kihagynom. Az utolsó nap találtunk egy mozinak álcázott éttermet, úgy hívták: A Vadnyugat Világa. Kívülről nem látszik semmi extra, de a helyiségbe lépve egy órát keresgéltük az állunk. Régi, vadnyugati stílus, fa bútorok, fegyver arzenál a falon, mérhetetlenül kedves és színvonalas kiszolgálás. Ha valaki arra jár, nem érdemes kihagyni!

A város bemutatása után (ha valamit kihagytam, az majd később eszembe jut, de most nem, de akkor majd tudom, hogy azt sem fogom elfelejteni) egy kicsit személyesebb élmények.
Nagyon jól éreztünk magunkat Violával és mindketten tudtuk élvezni a másik élményeit. Feltöltődtünk és rájöttem, hogy bizony mi majd ha magasabb szintre lépünk együtt, akkor is nagyon tökéletes párt fogunk alkotni. Ahogy most is.
Örültem, hogy megismertem @Ciccnyog-ot, aki nagyon szimpatikus volt nekünk!
Pontosan úgy alakult ez a pár nap, ahogy képzeltük. Ez volt életem eddigi legjobb nyaralása!
Nehéz lesz űberelni, de majd legközelebb ezt is megpróbáljuk! :)

Képek facebook-on, Violánál és nálam is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése